Almás túrótorta
A túróból és az almából egyenként is finom sütemények kerekednek, de most meglátjátok, mi sül ki abból, ha összeházasítjuk e két finomságot.
Hozzávalók egy kerek tortához (26 cm-es forma):
tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
7 dkg cukor
2 kanál tejföl
1 tojás
só
vaj és liszt a formához
töltelékhez:
50 dkg túró
10 dkg cukor
2 tojás
1 pohár tejföl
1 citrom reszelt héja
5 dkg mazsola
2 alma
3-4 evőkanál kristálycukor
kicsi fahéj
Elkészítése:
A lisztet összemorzsolom a hideg vajjal, majd hozzáadom a többi alapanyagot és homogén tésztává gyúrom. Fóliába csomagolom, és beteszem a hűtőbe pihentetni fél órára. A túrót összekeverem a cukorral és a tojással, tejföllel, a reszelt citromhéjjal, majd a mazsolát is belekeverem.
A tésztát kerekre nyújtom, úgy hogy a sütőtál pereméig érjen, amelyet korábban már kivajaztam és liszteztem. A tésztát a formába simítom, majd ráöntöm a túrótölteléket, 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöm, majd ráhelyezem az almaszeleteket, és fahéjjal és kristálycukorral megszórom, így továbbsütöm újabb 20 percig. Kata többi receptje itt.
Hozzászólás zárolva.