Facebook hozzászólás
966

Fetakrémes kanapé

Nem, nem arról van szó, hogy valamelyik gyerek összekente a kanapét fetával. Kanapénak hívják az apró szendvicsek alapját, lehet akár kréker keksz, akár direkt erre a célra sütött kenyér.

Fetakrémes kanapé, Kép:http://maxpixel.freegreatpicture.com
Kép:http://maxpixel.freegreatpicture.com

Hozzávalók:
egy csomag friss leveles tészta
15 dkg nem túl sós feta sajt
olívaolaj
1 nagyobb gerezd fokhagyma
1 csomag petrezselyem
egy marék koktélparadicsom
2 evőkanál fenyőmag
füstölt lazac darabok
bors

Elkészítés:
A kinyújtott leveles tésztát 4×4 cm-es négyzetekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, villával megszurkáljuk, hogy ne puffadjanak fel túlságosan, és 170 fokos sütőben néhány perc alatt aranyszínűre sütjük. A késes aprítóban a sajtot, a petrezselymet és a fokhagymát krémesre keverjük. Hozzáöntünk két evőkanál olívaolajat, azzal is összedolgozzuk. Ha nem elég krémes, tejföllel lazíthatjuk. Hozzáadjuk a borsot és a fenyőmagot, majd kanállal a kihűlt kekszekre kanalazzuk. Negyedbe-félbe vágott koktélparadicsommal, lazac darabokkal és petrezselyemlevéllel díszítjük.

Fetás karfiol saláta
Unod a karfiolt? Dobd fel újhagymával, feta sajttal, és máris azt tapasztalod, hogy az unalmas karfiol átlényegül egy üde, frissítő salátává.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!