Kuszkusz saláta, eredeti nevén taboulet
Annyira egyszerű az elkészítése, hogy szinte nem is lehet receptnek nevezni. Legfőbb alkotóeleme a kuszkusz mellett a rengeteg petrezselyem.
Hozzávalók:
2 dl kuszkusz
forrásban lévő víz
2-3 csomag petrezselyem
egy csokor újhagyma
citrom
só
paradicsom
piros húsú paprika
só
olívaolaj
Elkészítés:
A kuszkuszt tálba tesszük és leöntjük a forrásban lévő vízzel úgy, hogy a víz bőven ellepje. Löttyintünk bele egy gondolatnyi olajat, megsózzuk, lefedjük és magára hagyjuk. Közben a zöldségeket apróra vágjuk, a petrezselymet is. A kuszkusz időközben megpuhult, villával lazítsuk fel, hűtsük ki. Végül keverjük hozzá a zöldségeket, sózzuk, adjunk hozzá egy kevés citromlevet, olajat, és tálaljunk!
Hozzászólás zárolva.