Epres morzsás szelet
Angolul crumble bar, de jó lesz nekünk morzsás szeletként is. Elindult az eper szezon, még nem olcsó ugyan a gyümölcs, de már lehet kapni finom, érett epret is, és ahogy elnézem az időjárást, nem is számítok arra, hogy lejjebb fog menni az ára.
Hozzávalók: (egy csésze=2,5 dl)
1/2 csésze cukor
1/2 teáskanál sütőpor
1,5 csésze liszt
1/4 teáskanál só
12 dkg vaj
1 tojás
1 teáskanál vanília kivonat
2 csésze eper
1/3 csésze cukor
2 teáskanál keményítő
Elkészítés:
A lisztet, cukrot, sütőport, sót, a vajat és a tojást késes betétű aprítóba tesszük, morzsásra pörgetjük.
Az epret megmossuk, lecsumázzuk, apró darabokra vágjuk, majd megszórjuk az 1/3 csésze cukor és a keményítő keverékével.
Egy 22×22 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tészta felét belekanalazzuk, elegyengetjük. Ráhalmozzuk az epret, azt is egyenletesen szétterítjük, majd az egészet befedjük a maradék tésztával. 190 fokos sütőben 40 percig sütjük.Langyosan tálaljuk, vanília fagylalt jelenléte nem káros…
Hozzászólás zárolva.