Lecsós, gombás csirke
Lám, lám, mire jó a nyáron eltett házi lecsó! Ha van néhány szem gombánk – vagy cukkinink, egy darab brokkolink akár -, csodás csirke ételt varázsolhatunk az asztalra percek alatt.
Hozzávalók:
1 üveg lecsó (nálunk saját készítésű volt)
4-5 fej gomba
1 kis fej hagyma
1 egész csirkemell filé
só, bors
barnarizs
2 ek olaj
Elkészítés:
A hagymát felaprítjuk, majd mikor kevés olajon üvegesre párolódott, a kockákra vágott csirkemellet hozzáadva fehéredésig pirítjuk azt.
Ekkor jöhetnek a fűszerek és a lecsó alap. Mielőtt a hús teljesen készre párolódna, a gombát vékony szeletekre vágva hozzáadjuk, és még pár percig főzzük fedő alatt. Barna rizzsel vagy nokedlivel tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.