Facebook hozzászólás
414

Fűszeres trüffel tortácska

Csokifüggőknek tuti, hogy a legjobb választás, ettől biztosan helyreáll a jókedved és a csoki szinted. Készítsd el most, ne várj a kánikula beköszöntéig vele!

Fűszeres trüffel tortácska, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Fűszeres trüffel tortácska, Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók kb 9-11 db tortácskához:
Tésztához:
200 g durum liszt
50 g teljes kiőrlésű rozsliszt
1 kk. sütőpor

150 g vaj (laktózmentes)
100 g cukor
fél rúd vanília
1 tojás
Ganache krém:
240 g 70 %-os csokoládé
220 g 30 %-os tejszín (laktózmentes)
50 g vaj (laktúózeletlen narancshéj csíkok

Elkészítés:
A tésztához összegyúrom az alapanyagokat, a vaj hideg legyen, utána kb. 10-15 percre fóliába csomagolva beteszem a hűtőbe pihentetni. A kosárka formákat érdemes kivajazni, majd lisztezni, hogy a tészta ne ragadjon oda. A kb 3 mm-re nyújtott tésztából kiszúrok a kosárka átmérőjénél egy kicsit nagyobbat, majd belesimítom a formákba és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt vakon aranybarnára sütöm (a vakon sütés töltelék nélküli sütést jelent).
Érdemes a tésztát kicsit megszurkálni, majd sütőbabot szórni a tésztára, hogy ne púposodjon fel, ez normál babbal helyettesíthető. Azt a babot, amit így sütésre használsz többször is felhasználhatod, viszont megenni már nem lesz jó.
A krémhez a tejszínt felmelegítem, nem kell forralni, csak forró legyen, majd lezárom és folyamatos keverés mellett belekeverem a csokit, végül a vajat is kockákra vágva a tejszínes csokihoz adom. Tehetsz hozzá egy kevés narancshéjat, pár csepp narancslé is mehet a krémbe, ha szeretnéd, hogy kicsit narancsos legyen.
Amikor langyosra hűlt a krém, de még folyós akkor beletöltöm, így pihentetem egy kicsit, majd hűtőben hagyom állni egy éjszakát, de legalább néhány órát. Baromi fincsi lett, bár azért ez a csokikrém így elég kiadós, még most csináld meg, nem egy kánikula desszert. Kata további receptjei itt.

Almás túrótorta
A túróból és az almából egyenként is finom sütemények kerekednek, de most meglátjátok, mi sül ki abból, ha összeházasítjuk e két finomságot.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!