Facebook hozzászólás
437

Pirított polenta kockák mediterrán raguval

Egy kis kukoricadarából és zöldségekből remek ételt készíthetünk, tehetjük mindezt úgy, hogy bárki fogyaszthatja, aki tej-, glutén- és/vagy cukormentes diétát tart.

Pirított polenta kockák mediterrán raguval, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:

20 dkg kukoricadara
só, bors
növényi margarin
2 cukkini
1 padlizsán
3 paradicsom
1 mokkás kanál provance-i fűszer
2 dl rizstejszín

Elkésztítés:

Felforralunk fél liter vizet, majd beleszórjuk a kukoricadarát. Lassú tűzön kb. 25-30 percig főzzük. Ha megpuhult a dara, lehúzzuk a tűzről, tálba tesszük és állni hagyjuk. Amikor kihűlt és visszakeményedett, kivesszük a tálból, és felkockázzuk. Serpenyőben kevés növényi margarinon mindkét felét megpirítjuk.

A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, és felszeleteljük. Felforrósítjuk az olajat és kb. 10 percig pirítjuk benne a zöldségeket, majd megszórjuk provance-i fűszerrel, sóval, borssal. Ízlés szerint kevés paradicsompürét is keverhetünk bele. Amikor megpuhultak, beleöntjük a rizstejszínt, kiforraljuk és a polenta kockákra öntjük.

Polenta lepény marhahússal
A polenta – ismertebb nevén kukoricadara – nagyon sokoldalúan felhasználható alapanyag, isteni köreteket, party snackeket – is – lehet belőle készíteni. Itt most a takaró szerepét tölti be a fűszeres marhahús fölött.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!