Spenót saláta eperrel és fetával
Eper szezonban keresve sem találhatnánk kellemesebb társaságot a spenótnak, a hatást pedig egy darabka fetával koronázhatjuk meg.
Hozzávalók:
1,5 dl extra szűz olívaolaj
0,6 dl balzsamecet
1 evőkanál méz
1 teáskanál mustár
só
40 dkg spenót
30 dkg eper
10 dkg feta sajt
5 dkg mandulaforgács
Elkészítés:
Az olajat, balzsamecetet, mézet, mustárt és egy csipet sót jól záródó befőttes üvegbe teszünk, majd alaposan összerázunk. Ezzel el is készült az öntet. A megmosott, leszárított spenótot tálba tesszük, hozzáadjuk a félbe vágott epret, rámorzsoljuk a fetát, meglocsoljuk az öntettel. Végül megszórjuk a mandulaforgáccsal.
Hozzászólás zárolva.