Spárgakrémleves
A spárga csak az utóbbi években indult el hódító útjára a magyar konyhákban. Van, aki imádja, van, aki látni sem bírja, a többség viszont egyszerűen csak nem ismeri. Pedig oly könnyű elkészíteni…
Hozzávalók:
0,5 kg zöldspárga
1,5 dl tejszín
0,5 l tej
1 erőleves kocka
1 evőkanál liszt
5 dkg vaj
cukor
ecet
só
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A spárgát gondosan megmossuk, sós, enyhén cukros, picit ecetes vízben puhára főzzük, majd beleöntjük a petrezselyemmel együtt a turmixgép poharába. Hozzáöntünk a főzőlevéből két decit, a tejet, beledobjuk a leveskockát is, és összeturmixoljuk a levest. Közben kevés vajon lisztet pirítunk, ráöntjük a turmixot, felforraljuk. Ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal, ha szeretjük az ízét, szerecsendióval, végül hozzáadjuk a tejszínt is. Azzal már csak egyet rottyantsuk.
Hozzászólás zárolva.