Vargányakrémleves
A vargánya májustól októberig gyűjthető, egy-egy gombaszedős túra igazi családi program lehet. Ha pedig ilyen csodás ételt készítünk belőle, nemcsak a kirándulás lesz emlékezetes. Sose mulasszuk el szakértővel bevizsgáltatni a saját szedésű gombát!
Hozzávalók
30 dkg vargánya
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 fej vöröshagyma
5 dl csirke- vagy zöldségalaplé
1 dl zsíros habtejszín
3 ek extra szűz olívaolaj
ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Forró olajon a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát elkezdjük dinsztelni, majd hozzáadjukk a megtisztított, felszeletelt gombát. Fedő alatt 10 percig pároljuk, majd fűszerezzük sóval, borssal. Öntsük fel az alaplével és forraljuk fel. Végül öntsük hozzá a tejszínt, és botmixerrel turmixoljuk simára. Ízesítsük az összevágott petrezselyemmel.
Hozzászólás zárolva.