Facebook hozzászólás
1 015

Vörösboros kuglóf

Vörösbort a sütibe? Miért ne? A csokoládéval és a fűszerekkel remek harmóniát fog alkotni, olyannyira, hogy csak győzzük figyelemmel követni, milyen gyorsan fogy el a kuglófunk.

Vörösboros kuglóf, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
20 dkg puha vaj,
15 dkg cukor
4 db tojás
30 dkg liszt
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanálnyi fűszerkeverék, legyen benne őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg,
őrölt gyömbér
1.5 dl száraz vörösbor
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál olaj
1 csomag sütőpor
1 narancs reszelt héja
5 dkg mazsola
5 szem aszalt sárgabarack apróra vágva
5 dkg apróra vágott dió

Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajat,  és azzal is kihabosítjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A csokoládét felolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat is.

Keverjük össze a lisztet, a kakaót, sütőport és a fűszerkeveréket, majd  3-4 részletben a borral felváltva adjuk a tojásos, cukros masszához.  Erre az egy kicsit ebből, egy kicsit abból eljárásra azért van szükség, hogy a vaj ne csapódjon ki attól, hogy hirtelen sok folyadékot kellene felvennie. Végül jöhet az olvasztott csokoládé, utoljára pedig a tojásfehérje is. Spatulával keverjük egyneművé a tésztát, szórjuk bele a mazsolát, barackot és diót. Kivajazott, kilisztezett  kuglóf formában, 180 fokra előmelegített sütőben sütjük, kell neki legalább 40 perc, de mielőtt kivesszük a sütőből, mindenképpen szúrjunk bele tűt vagy fogpiszkálót, hogy a közepe is átsült-e.

Kuglóf, a békebeli sütemény
A kuglóf alapvetően egy magas, kerek, nagyjából bő 22 cm átmérőjű, szeletekben kínált, tartalmas, édes kalácsféle, amely tradicionálisan élesztővel, sok tojással és vajjal készül. Ha még sosem sütöttél, itt az ideje, hogy kipróbáld!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!