Zöldséges fasírt mártogatóssal
A zöldségek a legjobb barátaink, olyan sokféle ételt készíthetünk belőlük, amilyenre épp vágyunk. Bizony, akár fasírtszerű pogácsákat is süthetünk. A receptet variálhatjuk a hűtőnk tartalmának megfelelően.
Hozzávalók:
2 db közepes sárgarépa
1 db paszternák
1 db burgonya
30 dkg brokkoli
1 kápia paprika
1 evőkanál olíva olaj
só
bors
2 db tojás
zsemlemorzsa
étolaj a sütéshez
tejföl
kéksajt
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, majd egy késes betétű aprítóban ledaráljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd egy alacsony peremű tálcába terítjük a keveréket egyenletes vastagságban. Egy órára tegyük hűtőbe, hogy kissé megszilárduljon a zöldségmassza. Végül egy pogácsaszaggató segítségével vágjunk ki korongokat belőle, majd mártsuk meg őket tojásban és zsemlemorzsában. Bő forró olajban süssük őket ropogósra.
Mártogatós: tejfölbe keverjünk egy kevés kéksajtot, ezzel kínáljuk a zöldség ropogósokat. De ha van egyéb, kedvenc krémünk, használhatjuk azt.
Hozzászólás zárolva.