Quinoa saláta
A quinoát főzés előtt nagyon alaposan le kell öblíteni, ha ezt elmulasztjuk, ételünk keserű lehet. Érdemes sűrű szűrőt használnunk, netán gézzel kibélelni azt, hisz a magok nagyon kicsik.
Hozzávalók:
3,5 dl főtt quinoa
1 avokádó felkockázva12 szem koktélparadicsom
1 csokor újhagyma
1 doboz vörös bab konzerv
1 kis doboz kukorica konzerv
friss petrezselyem
Öntet:
4 teáskanál olíva olaj
2 teáskanál borecet
fél teáskanál méz
fél teáskanál dijoni mustár
só
bors
Elkészítés:
A quinoát nagyon alaposan öblítsük le, majd kétszeres mennyiségű vízben főzzük meg, hűtsük ki. Egy nagy tálban keverjük össze a zöldségeket, az avokádót kockára vágva, az újhagymát karikázva, a paradicsomot félbe vágva. A konzerveket öblítsük, majd csöpögtessük le, úgy tegyük a tálba. Végül keverjük bele a quinoát is, majd locsoljuk meg az öntettel.
Hozzászólás zárolva.