Az inkák aranya, a quinoa
A quinoa az egyik legjobb növényi fehérjeforrás, kiemelkedően magas a fehérje-tartalma.Található benne C-, E- és B-vitamin, továbbá az öregedésért is felelős szabadgyököket hatástalanító béta-karotin, az ásványi anyagok közül pedig magnézium, vas, foszfor, cink, kálcium, valamint minden olyan aminosav, melyre a szervezetnek szüksége van. Egyik legnagyobb vonzereje, hogy gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
Elsőként azt mutatjuk meg, hogy egyáltalán nem szükségszerű, hogy köretként csak krumplit és rizst adjunk az ételek mellé. A szuper egészséges quinoa is remek társa lehet szaftos, mártásos ételeinknek.
A pasid imádja a chili con carnét? Nem csodálkozunk rajta. Ha el akarod kápráztatni valam újdonsággal, készítsd neki chili con quinoát, odalesz érte(d)!
Most pedig tényleg eltáthatod a szádat, ha tőlünk tudod meg, hogy quinoából pizzát is süthetsz. Úgy bizony! Alakbarát, gluténmentes pizzatésztára vágysz? Tőlünk megkapod.
Az inkák nem véletlenül nevezték a quinoát a Gabonák anyjának, pedig ők még biztos nem készítettek belőle ilyen csodás feltétet, mint ez a quinoa pogácsa…
Házibulit rendezel, és jön a lisztérzékeny barátnőd is? Semmi vész, készíts neki quinoa golyókat valami finom, fűszeres mártogatóssal!
Remekül kezdődik a napunk, ha első étkezésünk bőséggel tartalmaz quinoát. Tejben
főzve, gyümölcsökkel társítva igazi reggeli csemege.
Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban mutatunk egy világbajnok salátát, amit ehetsz ebédre, vacsorára, viheted magaddal a munkahelyedre, ahogy csak akarod.
Hozzászólás zárolva.