Facebook hozzászólás
1 110

Sült rizs csicseriborsóval és spenóttal

Időnként meglepődöm, hogy hihetetlenül egyszerű hozzávalók társításával milyen remek ételek varázsolhatók a tányérba. Így jártam most is, amikor szembe jött velem egy recept, azt mondja: csicseri, rizs és spenót. Hm. Kicsit variáltam rajta, kipróbáltam beleszerettem.

Sült rizs csicseriborsóval, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:
1 evőkanál olaj
2 fokhagymagerezd összenyomva
2 teáskanál közepesen erős curry paszta
25 dkg jázmin rizs
400 ml zöldség alaplé
40 dkg csicseriborsó (konzerv is megfelel)
2 marék bébispenót
néhány szem kesudió

Elkészítés:
Az olajon kicsit megpirítjuk a curry pasztát és a fokhagymát, majd rádobjuk a rizst, felöntjük az alaplével, és egy kevés sóval fűszerezve puhára főzzük a rizst. Ha elkészült, hozzáadjuk a leszűrt, leöblített csicseriborsót, átkeverjük, beletesszük a spenótot, ami az edényben lévő hőtől pillanatok alatt megfonnyad. Az előzőleg szárazon megpirított kesudiót durvára vágja a tetejére szórjuk.

Csicseriborsós egyben sült
Egy nagyon ízletes csicseriborsó alapú egyben sültet készítettünk. Főételnek, vacsoraételnek, kenyérszeletek közé és zsömlébe csomagolva utazáshoz, uzsonnára is kiváló. Gluténmentes, vegán étel, paleolit táplálkozásba illeszthető.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!