Csoki mousse glutén- és laktózmentesen
Mit tehet egy jó barát, ha glutén- és laktózérzékeny barátnőjét várja vendégségbe? Alapos tervezésbe, majd kivitelezésbe fog, és egy csodás csokoládés habot tálal a vendégnek.
Hozzávalók 4 db-hoz:
Zabpelyhez alaphoz:
100 g zabpehely (gluténmentes)
100 g alma lereszelve
2 evőkanál eritrit (sztíviás negyedannyit használtam)
1 teáskanál natúr kakaópor
Tejszínes krémhez:
200 ml növényi tejszín (ebből sajnos csak olyan van, ami már eleve édesített)
100 g csokoládé
Díszítéshez:
80 g csokoládé
gyümölcs díszítésnek
Elkészítése:
Az almát meghámozom, lereszelem, majd kinyomom a levél és összekeverem a kakaóporral, az édesítővel és a zabpehellyel. Egy gyúrható massza lesz így, a formákat egy tálcára rakom, majd a fém gyűrűkben elosztom masszát és ellapítom.
A krémhez a csokoládét vízgőz felett megolvasztom, a tejszínt habbá verem, majd óvatosan az olvasztott csokit a tejszínhabba keverem. A növényi tejszín esetében biztos, hogy nincs szükség segédanyagra, ebből 2 perc alatt hab lett, viszont amennyiben állati tejszínt használsz, tehetsz bele habfixálót, hogy biztosan jól sikerüljön. A habhoz a tejszín mindig legyen hideg, és ne verd túl, mert vaj lesz belőle.
A csokis tejszínhabot az alapra töltöm, majd mehet be a hűtőbe állni kb. 4-5 órát.
A moussokat kiveszem a formából úgy, hogy egy vékony kés segítségével elválasztom a formától.
Tálalás előtt a második adag csokoládét is felolvasztom és ráöntöm a tortácskákra, gyümölccsel díszítem. Kata többi receptjét itt találjátok.
Hozzászólás zárolva.