Croque Monsieur, a francia melegszendvics
Isteni finom, és hát az a helyzet, hogy bizony nem diétás étel. De bánja a csuda, néhanapján ki lehet rúgni a hámból, nem igaz? Jöjjön egy csábító francia bisztró étel!
Hozzávalók:
toastkenyér
dijoni mustár
2 + 6 dkg vaj
1 evőkanál liszt
1,85 dl tej
1 tojássárgája
só, bors, szerecsendió
jó minőségű sonka
gruyere sajt
Elkészítés:
Megolvasztottam 2 dkg vajat, azon habzásig hevítettem a lisztet, majd felöntöttem a hideg tejjel. Kevertem vadul, majd főztem néhány percig, hogy a liszt elveszítse nyers ízét. Félrehúztam a tűzről, heves kavarás közben hozzáadtam a tojássárgát, dijoni mustárt. Sóztam, borsoztam, ment bele egy kevés szerecsendió, majd sorsára hagytam az ízesített besamelt. Közben feldaraboltam a sonkaszeleteket, és mivel szeletelt sajtot használtam, azzal nem kellett különösebben szórakozni. Az összeállítás a következő: egy kenyérszeletet megkentem a besamellel, ráfektettem egy szelet sonkát, sajtot, a felső réteg kenyérre is kentem egy kis szószt, majd összepasszítottam őket, kissé össze is nyomkodva. A maradék vajból elvettem valamennyit (a többi a következő két szelethez fog kelleni), felmelegítettem egy teflon serpenyőben, és pirosra sütöttem rajta a kenyér egyik oldalát. Fordítás után a felül lévő oldalára fektettem még egy szelet sajtot. Amikor az alja szép színű, mehet a tányérra.
Hozzászólás zárolva.