Chorizo fehér borban
A chorizo spanyol füstölt kolbász, valójában nagyon hasonlít a magyarra, mégis kicsit más. Árulják száraz és friss formában is, csakúgy, mint a magyart. Ebből következően ha nem jutunk chorizóhoz, megteszi a mi hazai kolbászunk is.
Hozzávalók:
személyenként 20 dkg friss chorizo
annyi minőségi, száraz fehér bor, amennyi félig ellepi a kolbászokat
2 db babérlevél
Elkészítés:
Vágjuk a kolbászt 8 centis darabokra, tegyük egy serpenyőbe a darabokat a babérlevéllel együtt, és öntsük rá a bort. Forraljuk fel, és főzzük addig, míg a borból elpárolog az alkohol, és nagyjából a felére redukálódik a kolbász alatt. Ebben az ízletes szószban tálaljuk a kolbászt, adjunk mellé puha kenyeret, hogy lehessen mártogatni a szaftot.
Hozzászólás zárolva.