Facebook hozzászólás
2 096

Rántott harcsafilé

A harcsa kellemes ízű, fehér tömör húsú hal, nagyon alkalmas például rántott formában való elkészítésre. Bármilyen köretet adhatunk mellé, de szerintem a legfinomabb valamilyen majonézes salátával, vagy valamilyen majonéz alapű mártogatóval.

Rántott harcsa, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:
80 dkg harcsafilé
2 db tojás
20 dkg zsemlemorzsa
10 dkg liszt

bors

Elkészítés:
A filéket tetszőleges méretűre daraboljuk, besózzuk, és egy órát hagyjuk állni a hűtőben. Ezután amennyire csak lehetséges, szárazra töröljük a haldarabokat, és a szokásos módon lisztbe, tojásba, prézlibe forgatjuk, mindkét oldalán aranybarnára sütjük. Ügyeljünk, hogy ne csak a bunda süljön meg, hanem a hal is átsüljön, ez különösen vastagabb szeleteknél fontos.

Sörtésztában sült hal uborkás majonézzel
A magyarok általában kevés halat esznek, úgyhogy nagy örömmel népszerűsítünk minden olyan receptet, ami halas, és ezzel talán több hal fogyasztásra ösztönözzük olvasóinkat. Ez egy klasszikus recept, érdemes vele megismerkedni.

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!