Facebook hozzászólás
4 154

Meggyfagyi – házilag a legfinomabb

Akárki, akármit mond, a házi fagyinál nincs is jobb! Mindenféle gyümölcsből elkészíthető a család szeme láttára és legnagyobb élvezetére. Most éppen a fáról frissen szedett meggyből készült.

meggyfagyi
Kép: a szerző

Hozzávalók:

  • 30 dkg meggy
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tejföl
  • 3 dl tejszín
Elkészítés:
A friss meggyet kimagozzuk és a cukor hozzáadásával dzsemet főzünk belőle. A jól megfőtt meggymasszát lehűtjük, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a tejfölt, majd a felvert tejszínnel könnyedén összekeverjük. Kis időre a hűtőbe tesszük, hogy „összeérjenek”, majd kelyhekbe adagolva egész meggyel díszítjük.
Vajon az eperfagyi is hasonlóan készül?
Eperfagyi, Kép: pixabay
Kép: pixabay
Kattints ide, és máris kiderül 🙂


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!