Szalonnás cukkinirózsák – Jucus konyhájából
Kedvenc zöldségünk a cukkini, receptekből szinte kifogyhatatlanok vagyunk. Ezt a ricottás, sajtos, szalonnás finomságot nemcsak az íze miatt imádjuk. Egészen fantasztikus már a látványa is!
Hozzávalók:
- 25 deka ricotta
- 2-3 kanál vagdalt petrezselyem
- 1/4 bögre parmezán
- 1 tojás
- 25 deka mozzarella
- 100 ml kókuszolaj
- 1 kanál olíva olaj
- 2-3 levél bazsalikom
- 3-4 cukkini hosszú szeletekre vágva
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2o deka baconszalonna felkockázva
Elkészítés:
18o fokra előmelegítjük a sütőt.
A ricottát, a petrezselymet, a tojást, a parmezánt, és egy morzsát összekeverjük, sóval, borssal megízesítjük.
A sütő edény oldalát és az alját megkenjük kókuszolajjal, és egyenletesen megszórjuk a morzsával. A tökszeleteket( megkenjük a ricottás krémmel, felgöngyöljük, és az edényben egymás mellé sorakoztatjuk, felállítva.Megszórjuk a bacon darabkákkal, a mozzarellával, és parmezánnal. Sütőbe rakjuk, és kb 1o perc sütés után fóliával letakarjuk, így még 2o percig sütjük. Levesszük róla a fóliát és még kb 1o percig pirosra sütjük. (Levet enged, de nem kell megijedni, mert kis idő után a morzsa felszívja.)
Ez most a 10 legjobb cukkinis receptünk! Nekünk a harmadik a kedvencünk!
Hozzászólás zárolva.