Facebook hozzászólás
1 393

Tejfölös, virslis krumplileves

Hihetetlenül könnyed, nyári, savanykás levest főztem a minap, aminek elkészítése rém egyszerű, viszont két napig rájártunk, ettük langyosan, hidegen, mindenhogyan. Ha elfogadtok egy tippet, próbáljátok ki kaporral!

Tejfölös krumplileves, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:
70 dkg újburgonya
egy csapott evőkanál mangalica zsír
2 szál sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
2 pár virsli
3 dl tejföl
1 evőkanál liszt
só, bors, pirospaprika
a tálaláshoz friss kapor

Elkészítés:
A megolvasztott zsíron puhára dinszteljük a hagymát, óvatosan, hogy ne barnuljon meg. Rádobjuk a megtisztított, kis kockákra vágott krumplit, felkarikázott répát, együtt átforrósítjuk a zsíron, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük vízzel – ha gondoljuk, tehetünk bele egy zöldségleves kockát is -, puhára főzzük a krumplit. Közben elkészítjük a tejfölből és a lisztből a habarást, adunk hozzá egy kevés pirospaprikát is, behabarjuk a levest. Az utolsó néhány percben belefőzzük a virslit is. Tálaláskor kaporral kínáljuk a levest.

Vörösboros málnaleves
A nyár nagy ajándékai a gyümölcslevesek. Némelyiket főzni sem kell, csak tejszínnel turmixolni, másokat pedig nem árt azért felfőzni. És vannak olyan prémium minőségek, amikbe jöhet egy kis alkohol is.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!