Tejfölös, virslis krumplileves
Hihetetlenül könnyed, nyári, savanykás levest főztem a minap, aminek elkészítése rém egyszerű, viszont két napig rájártunk, ettük langyosan, hidegen, mindenhogyan. Ha elfogadtok egy tippet, próbáljátok ki kaporral!
Hozzávalók:
70 dkg újburgonya
egy csapott evőkanál mangalica zsír
2 szál sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
2 pár virsli
3 dl tejföl
1 evőkanál liszt
só, bors, pirospaprika
a tálaláshoz friss kapor
Elkészítés:
A megolvasztott zsíron puhára dinszteljük a hagymát, óvatosan, hogy ne barnuljon meg. Rádobjuk a megtisztított, kis kockákra vágott krumplit, felkarikázott répát, együtt átforrósítjuk a zsíron, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük vízzel – ha gondoljuk, tehetünk bele egy zöldségleves kockát is -, puhára főzzük a krumplit. Közben elkészítjük a tejfölből és a lisztből a habarást, adunk hozzá egy kevés pirospaprikát is, behabarjuk a levest. Az utolsó néhány percben belefőzzük a virslit is. Tálaláskor kaporral kínáljuk a levest.
Hozzászólás zárolva.