Facebook hozzászólás
886

Francia paradicsomlekvár – ínyenceknek

A francia konyhából csentük ezt a fantasztikus receptet, ami csak első hallásra tűnik kissé bizarrnak. A zöld összetevők és a cukormennyiség se riasszon vissza senkit…Isteni vitaminbomba ez!

Nem vész így kárba a zöld paradicsom se  Kép: pixabay
Nem vész így kárba a zöld paradicsom se Kép: pixabay

Hozzávalók:

  • 4 kg  zöld paradicsom
  • 4 kg cukor
  • 1 kg alma
  • 2 citrom

Elkészítés:

A szezon végén,  a bokrokon megmaradt zöld paradicsomból kell készíteni. Mossuk meg, vágjuk fel negyedekre és tegyük a lekvárfőző lábasba. Adjuk hozzá a cukrot, a citrom levét és a megmosott héját is. Kis lángon főzzük, addig, míg a leve el nem fő, s kezd besűrűsödni. Majd adjuk hozzá a meghámozott, kimagozott, szeletekre vágott almát. Főzzük még – az újraforrástól számítva – 30 percig.

Töltsük meg színültig a lekvárral a kimosott üveget, majd jó szorosan zárjuk le. A többi lekvárhoz hasonlóan, „száraz dunsztban” hagyjuk kihűlni. Fantasztikusan finom, és nagyon egészséges vitamin és ásványi anyag bomba télire!

 

Tartósítás, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

 

 

 

 

Befőzésekhez, eltevésekhez van pár hasznos tippünk még! Olvasd el, érdemes!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!