Bolyhos galuskaleves
Mindig tisztelettel adóztam az őseink maradékhasznosító gondolkodásmódjának. Megbecsülve minden maradékot, a száradt végeket, hasznosítottak mindent. Itt egy nagyon jó példa, ahol a szikkadt kenyér újjáéled egy nagyon finom levesben. Szeretném, ha az ilyen levesek teret nyerhetnének a tasakos levesek mellett. Munkában nem sokkal több, de itt tudjuk, mit teszünk bele, és mit eszünk.
Hozzávalók:
2-3 teáskanálnyi sertészsír
2-3 szelet száraz kenyér, apróra vágva
2 tojás
2-3 evőkanál liszt
1 teáskanálnyi csemege paprika
1 kisebb hagyma, apróra vágva
só, babérlevél, kömény
Elkészítés:
A száraz kenyeret egy teáskanálnyi zsíron megpirítjuk, majd félre tesszük hűlni. Ha kihűlt, a tojással, kevés sóval és a liszttel kikeverjük galuska állagúra. A maradék zsíron a hagymát megpároljuk, sózzuk, meghintjük a piros paprikával. Felöntjük egy liter hideg vízzel, bele rakunk egy-két babérlevelet, és pár szem köményt. Felforraljuk, majd kanállal beleszaggatjuk a bolyhos galuskákat. Ha feljött a víz tetejére a galuska, percig forraljuk, és tálalhatjuk is. Max többi receptjét itt találjátok.
Ez a csábító gyümölcsleves is Max receptje, kattintsatok a fotóra, máris olvashatjátok a receptet!
Hozzászólás zárolva.