Menta szirup
Locsoljuk fagyira, limonádéba, mojitóba, de ihatjuk szódával higítva szörpként is. A menta, ha egyszer gyökeret vert a kertünkben, szinte ellenőrizhetetlenül burjánzik el – ezért érdemes inkább valamilyen vödörbe, konténerbe ültetni, hogy agresszív terjeszkedését megelőzzük -, érdemes tehát a felhasználásán gondolkozni. Mi erre a megoldásra jutottunk.
Hozzávalók:
2 marék mentalevél
2 liter víz
2 citrom karikákra vágva
5 dkg citromsav
2 kg cukor
Elkészítés:
A megmosott menta leveleket egy üvegbe tettem, felöntöttem a vízzel, belekarikáztam a citromot. Másnap lábasba öntöttem a levet, hozzáadtam a cukrot és a citromsavat, 10 perc főzés után leszűrtem a szirupot, és üvegekbe töltöttem, majd kidunsztoltam.
Hozzászólás zárolva.