Facebook hozzászólás
870

Ananászos pulykamell mazsolás rizzsel

Sokan szeretik a hús-gyümölcs párosítást, mi magunk is közéjük tartozunk. Pulykával, csirkével készíthetjük az alábbi receptet, ki melyiket szereti jobban. A mazsolás rizs köret is emel még az élvezeti értéken.

Ananászos csirke, Kép: wikimedia.org
Kép: wikimedia.org

Hozzávalók:
fél pulykamell
5 dkg vaj
1 doboz darabolt ananász konzerv
20 dkg aszalt szilva
2 evőkanál borecet
5 dkg cukor
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
só, bors

köret: 25 dkg rizs
1 kis fej hagyma
1 teáskanál vaj
8 dkg mazsola
só, bors

Elkészítés:

A pulykamellet nyissuk szét, csináljunk belőle egy nagy szeletet. A közepére tegyünk egy sor aszalt szilvát, majd tekerjük fel a húst, tűzzük meg hústűvel. Sózzuk, borsozzuk,és forró sütőben süssük 30 percig. Olvasszuk meg a vajat, öntözzük vele a pulykát, innentől számítva süssük a húst még másfél óráig. Közben folyamatosan locsolgassuk azzal a sziruppal, amit a borecetből, cukorból, szegfűszegből kevertünk. Az ananászt vajban pirítsuk át. Tegyük félre. A rizst a szokásos módon főzzük meg, már a főzés elején adjuk hozzá a mazsolát is. Sózzuk, borsozzuk. Ha megpuhult a rizs, a tetején lévő mazsolát keverjük bele. Tálaláskor a pulykát szeletekre vágjuk, és az ananásszal, valamint a rizzsel tálaljuk. A sütés után maradt mártást csészében adhatjuk asztalra.

Fülöp-szigeteki tésztasaláta
Az egyik amerikai utamon tanultam ezt a roppant egyszerű receptet, azóta is gyakran készítem, sőt, szoktam belőle munkahelyi ebédet kerekíteni, mondhatom, remek választás!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!