Ananászos pulykamell mazsolás rizzsel
Sokan szeretik a hús-gyümölcs párosítást, mi magunk is közéjük tartozunk. Pulykával, csirkével készíthetjük az alábbi receptet, ki melyiket szereti jobban. A mazsolás rizs köret is emel még az élvezeti értéken.
Hozzávalók:
fél pulykamell
5 dkg vaj
1 doboz darabolt ananász konzerv
20 dkg aszalt szilva
2 evőkanál borecet
5 dkg cukor
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
só, bors
köret: 25 dkg rizs
1 kis fej hagyma
1 teáskanál vaj
8 dkg mazsola
só, bors
Elkészítés:
A pulykamellet nyissuk szét, csináljunk belőle egy nagy szeletet. A közepére tegyünk egy sor aszalt szilvát, majd tekerjük fel a húst, tűzzük meg hústűvel. Sózzuk, borsozzuk,és forró sütőben süssük 30 percig. Olvasszuk meg a vajat, öntözzük vele a pulykát, innentől számítva süssük a húst még másfél óráig. Közben folyamatosan locsolgassuk azzal a sziruppal, amit a borecetből, cukorból, szegfűszegből kevertünk. Az ananászt vajban pirítsuk át. Tegyük félre. A rizst a szokásos módon főzzük meg, már a főzés elején adjuk hozzá a mazsolát is. Sózzuk, borsozzuk. Ha megpuhult a rizs, a tetején lévő mazsolát keverjük bele. Tálaláskor a pulykát szeletekre vágjuk, és az ananásszal, valamint a rizzsel tálaljuk. A sütés után maradt mártást csészében adhatjuk asztalra.
Hozzászólás zárolva.