Avokádókrémleves
A nyári levesek azért is jók, mert a nap közben elvesztett folyadék pótlására kiválóan alkalmasak. Természetesen elvárjuk tőlük, hogy finomak legyenek, ha pedig pillanatok alatt elkészülnek, anélkül, hogy plusz fokokkal növelnénk a lakásunk amúgy sem alacsony hőmérsékletét, az maga a Kánaán. Egy jó turmixgép elengedhetetlen kellék.
Hozzávalók:
2 db érett avokádó
1 kis fej fehér, édes hagyma, vagy egy csokor újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb darab zöld kaliforniai paprika
2 dl natúr joghurt
8 dl zöldség alaplé
só
bors
friss koriander a tálaláshoz
Elkészítés: Az avokádó magját távolítsuk el, húsát kaparjuk ki a héjából, és az összes hozzávaló társaságában tegyük turmixgép poharába. Pürésítsük krémesre, majd sóval, borssal ízesítsük. Tálaláshoz adhatunk mellé friss koriander- vagy petrezselyem zöldet és egy gerezd lime-ot.
A zöld krém nem csak gyönyörű, de nagyon finom is, úgy hívják, guacamole. A mexikói konyha nagy klasszikusa, melynek receptjét a fotóra kattintva olvashatod.
Hozzászólás zárolva.