Sopa de Albondigas Húsimádó módra
Ez a leves egy spanyol/mexikói tartalmas első fogás, aminek nagyon sok elkészítési módja van, így én a saját verziómat mutatom be nektek.
Hozzávalók:
2-3 fej vöröshagyma
3 fej paradicsom
3 szál répa
6-7 dl alaplé
5-6 dl víz
30 dkg darált sertés comb
30 dkg darált marha nyak
3 gerezd fokhagyma
1/2 ek őrölt római kömény
1 ek oregánó
friss petrezselyem
só és bors
1 tojás
kukorica dara
1 db kápia vagy kaliforniai paprika
1 db tv paprika
1 db cukkini
+ friss petrezselyem
Elkészítés:
Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a feldarabolt hagymát megdinszteljük. A felkockázott répákat a hagymákra dobjuk, karamellizáljuk és pirítjuk őket, majd jöhetnek a paradicsom darabok is. Ezt a három összetevőt klasszul összedolgozzuk, ez lesz a levesünk alapja.
Egy nagyobb lábast veszünk elő, majd az elkészített alapunkat beleöntjük, amire jöhet az alaplé és a víz is. Alágyújtunk, majd főzzük tovább az egészet.
Közben elkészítjük a húsgolyókat, amihez félig sertés, félig marhahúst használunk. Beleszórjuk a feldarabolt fokhagymákat, a római köményt, az oregánót, sózzuk és borsozzuk, teleszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, majd ütünk bele egy tojást is. Végső fázisként kukorica darát szórok a húsokra, amiket aztán alaposan összegyúrok. Kóstolgatjuk, és ha jó az ízvilág, akkor vizes kézzel golflabda méretű golyókat kreálunk belőlük.
Az elkészített húsgolyókat a serpenyőben elősütjük – de nem kell túlsütni őket, mert a levesben még fognak puhulni, úgyhogy inkább csak egy pörzsréteget adunk nekik. Amint elkészültünk a golyókkal, mehetnek a leves alapba, majd jönnek a zöldségek is. A két paprikát és a cukkinit is feldaraboljuk, majd mehetnek ők is a levesbe – először a paprikák, majd egy kicsit később a cukkinik is – amik egyébként is zsengék, puhák. Ha gondoljátok, akkor a végén alaposan meg lehet szórni friss petrezselyemmel a levesünket – és már tálalhatunk is.
Hozzászólás zárolva.