Málnás paradicsom kompót
Pár évvel ezelőtt részt vettünk egy Andalúz főzőkurzuson, ahol egy spanyol fiatal séf, Enrique Sánchez tanított nekünk pár ételt. Közöttük volt ez a pikáns lekvár, egy élesztős, sonkás fánk köreteként. Elsőre kicsi távolságot tartottunk, de mikor megkóstoltuk, na, akkor hamar elfogyott. Azóta a grill szezonban, többször elkészül ez a lekvár/kompót.
Hozzávalók:
40 dkg hámozott, kockázott paradicsom
10 dkg málna (lehet mirelit is)
4 evőkanál cukor
1 mokkáskanálnyi balzsamecet
1 friss rozmaring ág
Elkészítés:
A paradicsomot egy edényben közepes lángon melegítjük. Hozzáadjuk a cukrot és a rozmaringot és gyakran kevergetve főzzük 12-15 percet. Keverjük bele óvatosan a málnát és a balzsamecetet, zárjuk el az energiát. Ha mirelit málnából készítjük, akkor pár percet még melegítsük, és csak utána vegyük le a tűzről.
Hozzászólás zárolva.