Facebook hozzászólás
883

Szilvás máktorta egészségesen

Te mit csinálsz, ha nagyon oda kell figyelned a szénhidrát- és cukorfogyasztásodra, de úgy ennél egy kis sütit? Ha a válaszod az, hogy körülnézel nálunk, mert biztos vagy benne, hogy találsz megoldást a kérdésre – jól válaszoltál!

Szilvás máktorta, Kép: majomkenyer.hu
Kép: majomkenyer.hu

Hozzávalók:
3 tojás
10 dkg mák
5 dkg puffasztott amarant
1 kiskanál sütőpor
10 dkg xilit
2 evőkanál olaj
1 evőkanál víz
házi cukormentes szilva lekvár
őrölt fahéj
őrült szegfűszeg
szeletelt mandula
Elkészítés:
A száraz anyagokat elkeverjük (mák, amarant, sütőpor). A tojásfehérjét a xilittel kemény habbá verjük. Egyenként hozzáadjuk a tojás sárgáját, az olajat. Majd óvatosan, hogy ne törjön össze a hab, hozzá adagoljuk a száraz anyagokat. Szilikonos gyümölcstorta formába tesszük. Légkeveréses sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük. Ha megsült, tortarácson hűtjük. közben a lekvárt befűszerezzük a fahéjjal, szegfűszeggel, esetleg pici xilitet lehet hozzáadni ha nem elég édes. Ha kihűlt a tortalap, megtöltjük a fűszeres lekvárral. Tetejét megszórjuk a szeletelt mandulával.

Kölesfelfújt
Tudom, a kölest legtöbben madáreleségnek tartják, pedig ideje lenne felülvizsgálni ezt a nézetet. Földünk népességének jó része alap táplálékként fogyasztja az évezredek óta termesztett, egészséges kölest. Legalább hetente egyszer javasoljuk fogyasztani mi is, mert olcsó és rendkívül egészséges gabonaféle, mely ráadásul nem tartalmaz glutént.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!