Póréhagymás kukoricaleves
A kukorica nem csak főzve, leszemezgetve a csőről finom, leves is készülhet belőle, nem túl karakteres íze mellé választhatunk egyéb zöldségeket is, mint esetünkben a póréhagymát. Igazi melengető, őszi leves.
Hozzávalók 4 személyre:
1 doboz kukorica konzerv
1 szál póréhagyma
3 dkg vaj vagy 2 evőkanál olaj
20 dkg natúr tejszínes krémsajt
1 teáskanál liszt
a tálaláshoz reszelt parmezán
Elkészítés:
A felmelegített zsiradékon megpároljuk a karikára vágott póréhagymát. Ne csak a fehér részét haználjuk a pórénak, a zöld is nagyon ízletes. Amikor a hagyma puha, hozzáadjuk a kukoricát, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük egy liter vízzel. Puhára főzzük a kukoricát is. A krémsajtot elkeverjük a kevés liszttel, adhatunk hozzá egy pici pirospaprikát is, majd belekeverjük a levesbe a habarást. Felforraljuk a levest ismét, forró vízzel a kellő mennyiségre higítjuk, végül egy kevés kukoricát kiveszünk belőle, a többit simára turmixoljuk. Az előzőleg kivett kukoricát használjuk levesbetétnek, és a tányérban megszórhatjuk a levesünket parmezánnal is.
TIPP: adhatunk hozzá apróra vágott, ropogósra sütött bacont, tálalhatjuk kedvenc zöld fűszerünkkel megszórva.
Ha marad főtt kukoricánk, vagy nem fogy el mind a konzervdobozból, készítsük el ezt a meglepően újszerű, sós muffint, melynek receptjét a képre kattintva érhetitek el.
Hozzászólás zárolva.