Facebook hozzászólás
1 366

Sajtfelfújt

A sajtfelfújt kiváló kísérője lehet szaftos húsoknak, de önmagában is finom étel. Egyetlen titka van, amint kikerül a sütőből, azonnal tálalni kell, különben öszseesik, és az sem az ízének, sem a kinézetének nem tesz jót. Ahogy a mondás tartja: inkább a vendég várjon a felfújtra, mint a felfújt a vendégre.

Sajtfelfújt, Kép: flickr.com
Kép: flickr.com

Hozzávalók:
25 dkg sajt
4 tojás sárgája
2 tojás fehérje
2,5 dl tej
2 evőkanál liszt
4 dkg vaj
bors

Elkészítés:
Egy kis serpenyőben olvasszuk meg a sajtot, adjunk hozzá tojássárgáját, tejet, lisztet, borsot, keverjük simára. A kemény habbá vert tojásfehérjét is tegyük a krémbe. Felfújt formákat kenjünk ki vajjal, és mindegyiket töltsük meg a forma háromnegyedéig a krémmel. 5-6 percre sütőbe tesszük, először kis lángon sütjük, majd 2 percig nagy lángon.

 

Sajtos csiga, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

 

 

Olyan egyszerű elkészíteni ezt a sajtos csigát, mint a hanyatt esés, csak a végeredmény annál sokkal, sokkal kellemesebb. Receptjét a képre kattintva olvashatod el. No persze nem a hanyatt esését!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!