Sajtfelfújt
A sajtfelfújt kiváló kísérője lehet szaftos húsoknak, de önmagában is finom étel. Egyetlen titka van, amint kikerül a sütőből, azonnal tálalni kell, különben öszseesik, és az sem az ízének, sem a kinézetének nem tesz jót. Ahogy a mondás tartja: inkább a vendég várjon a felfújtra, mint a felfújt a vendégre.
Hozzávalók:
25 dkg sajt
4 tojás sárgája
2 tojás fehérje
2,5 dl tej
2 evőkanál liszt
4 dkg vaj
bors
Elkészítés:
Egy kis serpenyőben olvasszuk meg a sajtot, adjunk hozzá tojássárgáját, tejet, lisztet, borsot, keverjük simára. A kemény habbá vert tojásfehérjét is tegyük a krémbe. Felfújt formákat kenjünk ki vajjal, és mindegyiket töltsük meg a forma háromnegyedéig a krémmel. 5-6 percre sütőbe tesszük, először kis lángon sütjük, majd 2 percig nagy lángon.
Olyan egyszerű elkészíteni ezt a sajtos csigát, mint a hanyatt esés, csak a végeredmény annál sokkal, sokkal kellemesebb. Receptjét a képre kattintva olvashatod el. No persze nem a hanyatt esését!
Hozzászólás zárolva.