Krémesen finom tökös tekercset sütöttünk
Vendégeim elnevezték tökös ötösnek ezt a nem hagyományos összetevőkből készült piskótát. Ha már úgyis sütöttél egy kis tököt, tegyél félre te is egy darabkát, és üsd össze ez a túrókrémes csodát belőle.
Hozzávalók:
Tészta
1 bögre( 2,5dl) passzírozott sütőtök
1 bögre liszt
1 bögre barna cukor
1/2 kiskanál sütőpor
1/4 kiskanál fahéj
1/4 kk szárított gyömbér
1/4 kk szerecsendió
1 tasak vaníliás cukor
3 tojás
pici só
Krém
25 deka túró
10 deka vaj
1 bögre porcukor
1 vaníliás cukor,
hintéshez porcukor
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt formába öntjük. A 18o fokra előmelegített sütőben kb 15-2o perc alatt elkészül. Ha kisült,porcukorral meghintett konyharuhába melegen betekerjük.
Közben a krémhez mindent hidegen összekeverünk, és mikor kihűlt a piskóta, óvatosan kitekerjük, egyenletesen rásimítjuk a krémet, és ismét feltekerjük. Igazi őszi sütemény!
Sütőtökből már rétest is sütöttünk! Ha nem emlékszel pontosan a receptre, most kattints rá!
Hozzászólás zárolva.