Habos túrós süti hétvégére
Azok a legjobb sütik, amiket otthon, a nagymamánktól, anyukánktól tanultunk. Ez is egy ilyen recept, biztos ezer és ezer családban ismerik és szeretik. Ha te még nem találkoztál vele, itt az ideje kipróbálnod!
Hozzávalók:
Tésztához: 25 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 tojássárgája, 1 csomag sütőpor, 12 dkg cukor
Töltelékhez: 75 dkg túró (3 kicsi csomag), 6 tojás sárgája, 15 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 citrom héja lereszelve
Tojáshabhoz: 6 tojás fehérje, 15 dkg cukor
Elkészítés: A tésztához az alapanyagokat összegyúrjuk és a tepsibe nyomkodjuk, ez egy morzsálódó állagú tészta lesz, nem lehet nyújtani. A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, az alpra kenjük. 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük, kivesszük, és addig hagyjuk hűlni, amíg a habhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A habot egyenletesen elosztatjuk rajta, és még 10 percig sütjük.
Inzulinrezisztensek, cukorbetegek és egészségesen táplálkozók kedvence lesz ez a túrógombóc, amely nem búzadarával, hanem lassú felszívódású szénhidráttal, zabpehellyel készült. Receptért kattints a képre!
Hozzászólás zárolva.