Facebook hozzászólás
1 047

Bíbor kincsünk, a cékla

A cékla az egyik legegészségesebb zöldségünk, felhasználása kimondottan változatos. Az egyik legismertebb elkészítési módja az ecetes cékla, mint savanyúság, de emellett főzhetünk belőle leveseket, párolva adhatjuk húsok, halak mellé, de grillezve is igen ízletes. Mivel íze kissé édeskés, így süteményekhez is jól illik. 

Céklás keksz, Kép: bulkshop.hu
Kép: bulkshop.hu

Gluténmentesen elkészíthető, vegán, kívül ropogós, belül puha, olcsó, könnyen elkészíthető, elronthatatlan, nem kell hozzá különleges alapanyag, csak ajánlani tudjuk. Strapabíró, jó állagú, hurcolható, másnap is nagyon finom. Receptért kattints a képre!

 

 

 

 

 

Fűszeres cékla-narancs chutney, Kép: maxpixel.com
Kép: maxpixel.com

 

 

Ezt a chutney-t másfél óra alatt elkészíthetjük, és állítom, megéri, mert sültek, sajtok mellé egészen különleges ez a finomság.

 

 

 

 

Narancsos-gyömbéres céklakrémleves diós kecskesajttal, Kép: Hajós Ágnes
Kép: Hajós Ágnes

 

 

A cékla az egyik legegészségesebb zöldség, érdemes gyakran készíteni belőle valami finomságot. Például egy ilyen mutatós levest, amit kecskesajttal bolondítunk meg.

 

 

 

 

Tojásos céklakrém
Tojásos céklakrém

 

 

Méregtelenítő, rákellenes és vérképző hatású…Nem kérdés, hogy a cékláról beszélünk, aminek rendszeres fogyasztásával közérzetünk is javul, de az esetleges gyomorpanaszokat is megszünteti. Most egy fantasztikus céklakrémet készítettünk, hogy ne csak jól lakottak, de egészségesek is legyünk!

 

 

Céklasaláta, Kép: László Márta
Kép László Márta

 

 

A cékla számomra az első számú savanyúság – még akkor is, ha leve soha nem jön ki semmiből!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!