Fűszeres, forró almaital
Hideg időben, karácsonyra készülődve imádom a fűszeres, gyömbéres sütiket és italokat. Ilyenkor a kávémat, vagy például egy gyümölcslevet is téliesítek. Ez az ital egyébként a legjobb módja az almás pite készítésekor keletkező frissen kinyomkodott almalé felhasználásának, nem mintha gond lenne frissen meginni, mindig kétszeres túljelentkezés van rá.
Így készítsd el:
1 l almalé (ha boltit használsz, akkor 100 %, szűretlent válaszd),
1 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék,
1 nagy alma,
gránátalma magok
Összeforralom az almalevet a fűszerrel, majd amikor kicsit lehűlt, a kockákra vágott almát és gránátalma magokat is hozzáadom. És már kész is van a karácsonyi almakoktél.
Tipp: az almalé egy részét kiválthatod fehérborral, vagy tehetsz hozzá egy löttyintésnyi vodkát, és kész az almabólé. Kata többi receptje itt található.
Hasonló a mi tojáslikőrünkhöz, mégis kicsit más. Tej és tejszín keverékéből készítik, kevesebb benne az alkohol, mint a mi likőrünkben, és elmaradhatatlan belőle az őrölt szerecsendió. Egy próbát mindenképp megér! Kattints a receptért!
Hozzászólás zárolva.