Facebook hozzászólás
360

Enchiladas verdes – avagy mit szólna ehhez Kolombusz?

Már több mint három hónapja hazaérkezett Mexikóból egri húsimádó barátunk, de az ízek és a hangulat még élénken él benne. A hétvégén így akarva-akaratlanul, de mexikói hétvégét tartottunk, ugyanis készítettem  jó kis csípős sangrítát, ittunk az utolsó üveg mezcal-unkból (Mezcal Oro de Oaxaca), na és tacót és enchillada-t is készítettem. Most ez utóbbi következik, tehát jöjjenek a …

Mexikói kaja, Kép: Somogyi Zoltán Max
Kép: Hegyvári Zoltán

Hozzávalók:

Elkészítés:

A római köményt, a koriandert és a gyömbért mozsárban alaposan összetörjük, majd egy kevés olajon lepirítjuk. Az apróra darabolt vöröshagymát ezen a fűszeres olajon megdinszteljük, majd jöhet a darált marhahús is. Hagyjuk, hogy a hús kifehéredjen, azután még érkezhet a fokhagyma, a chili, a só és a bors. Az alapanyagokat alaposan összedolgozzuk, majd a hús egy kis levet is ereszt. A konzerv kukoricát és a babot szintén beleöntjük az edénybe, majd hagyjuk hogy minden íz klasszul összeérjen.

Előveszünk egy jénai tálat, amiben elkezdjük a tortilla lapokat megtölteni az elkészült töltelékkel, amit aztán feltekerünk, mint egy palacsintát. A megtöltött rudakat egymás mellé szuszakoljuk, majd meglocsoljuk salsa verdével illetve alaposan megszórjuk reszelt sajttal is. A jénait 200 C-os sütőbe tolom, majd 25-30 perc után már tálalhatunk is. Olé!

Tex-Mex leves

Egy igazi BBQ-parti bizony egy majd egynapos program az Egyesült Államok déli részein, ahol ez nemcsak divat, de közösségteremtő program is. A grillezéssel szemben a húsnak több füsttel, lassan kell sülnie, és ez bizony időigényes feladat. Hogy addig se haljunk éhen, és ne is a sör győzzön, nem árt egy jó kis leves! Íme, a híres Kiss-testvérek pompás ajánlata! hajtsunk rá, itt a szezon!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!