Batyuban sült camembert
Gyors vacsora, vagy beszélgetős-mártogatós-kenegetős. Nem kell hozzá csúcs francia sajt, mert az ízeket fokozzuk a fűszerezéssel. Tehetünk rá pár csepp vörösbort, ízesített olívaolajat, fokhagymakrémet, vagy balzsamecet-sűrítményt is. A lehetőségek korlátlanok, egyedi ízesítéssel pompás vendégvárós ételt készíthetünk, és pár perc alatt elkészülhet – állítja Somogyi Zoltán Max.
Hozzávalók:
1-1 camembert sajt, legalább 125 g-os, (személyenként)
zöld fűszerek (szárított petrezselyem, oregánó, bazsalikom, provanszi keverék…)
só
bors
növényi olaj
a tálaláshoz:
bagett
pirított kenyér szeletek, grissini, kétszersült…
Elkészítés:
Egy éles késsel bevágom a sajt tetejét, meghintem sóval, borssal, zöld fűszerrel és egy kis olajjal. Helyes kis batyut formázok belőle, és meleg sütőben, 200 C-on, 10-12 percet sütöm. Ehetjük a fóliából, vagy ha ügyesek vagyunk, akkor kiboríthatjuk egy tányérra.
Jó étvágyat kíván hozzá: Max
Hozzászólás zárolva.