Facebook hozzászólás
490

Koleszterinbomba reggelire – csak úgy angolosan Readingben

Angliában reggelizni egész egyszerűen egy különleges élmány a gasztronómiában. A tányéron olyan falatok halmozódnak, amelyekből csak egy is elegendő lenne ahhoz, hogy ebédig elteljünk. A csodás reggeli alkotó elemei azonban annyira csábítóak, hogy nem lehet ellenállni! Az igazi angol reggeli, azaz English Breakfast így aztán vacsoráig kitart!! Jó étvágyat Readinből!

Angol reggelim, Kép: László Márta
Angol reggelim, Kép: László Márta

Hozzávalók egy éhes szájhoz:

  • 10 dkg gomba, ha lehet csiperke, szeletelve
  • 1 nagy tojás
  • 1,5 ek olaj
  • 1/2 szelet toast kenyér
  • 1 paradicsom felszeletelve
  • 1 szelet bacon szalonna
  • 1 kis paradicsomos babkonzerv
  • 1/2 fej vöröshagyma szeletelve
  • 1/2 gerezd fokhagyma áttörve
  • 1 szál grillkolbász
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

Egy evőknál felhevített olajon futtasd meg a hagymákat, majd add hozzá a babkonzervet. Ízesítsd sóval, borssal és főzd még úgy két percig. Hevíts egy kis olajat egy serpenyőben, süsd készre a szalonnát és a kolbászkát. Szűrőlapáttal szedd ki, tedd egy meleg tányérra.

Csak úgy angolosan…
Fish and Chips! Azaz sörtésztában sütött – leginkább – foltos tőkehal sült krumplival, majonézzel, ecettel, ketchuppal, sóval. Mindez – álcázott – újságpapírban, egy jó helyi sörrel! Egyszerűen parádés menü hétköz- vagy ünnepnap Londonban! Ez az, amit feltétlenül ki kell próbálnod!

Tekerd erősebbre a gázt (vagy a villanyt) a serpenyő alatt, és a maradék olajon pirítsd meg a gombát, majd a paradicsomot is mindkét felükön. Ezeket is ízesítsd kedved szerint, majd tedd a melgen tartott tányérra. Készíts a tojából rántottát, sózd, ahogy szereted, majd mehet ez is a tányérra a paradicsomos babkonzervvel és a közben megpirított toast kenyérrel együtt. Ennyi az egész… Persze nem maradhat el a reggeli, frissen csavart narancslé, a kávé kis tejjel, a lekváros sütivel…

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!