Facebook hozzászólás
326

Ámulj! Ezek az idei legjobb sörkorcsolyák!

Pályázatot hirdetett a Magyar Sörgyártók Szövetsége a Sör Világnapján, hogy megtalálja azokat a sörkorcsolyákat, amelyek jól illeszkednek a modern magyar gasztronómiába, hazai, jó minőségű alapanyagokból, könnyedén elkészíthetőek, és méltó kíséretet adnak a vele megivott söröknek. A felhívásra összesen 49 pályázat érkezett, 30 vidékről, 19 pedig a fővárosból.

Toros derelye, Kép: Magyar Sörgyártók Szövetsége
Toros derelye, Kép: Magyar Sörgyártók Szövetsége

– Arra kértük a vendéglátósokat a Sör Világnapján, hogy lépjünk túl a szokásos perec-mogyoró-virsli megközelítésen, és legyenek bátran kreatívak a receptek összeállításánál – mondta dr. Schillinger Attila, a Sörszövetség igazgatója. Először választotta ki a Sörszövetség Magyarország Sörkorcsolyáit a láger, a búza és a barna sör kategóriákban. 49 pályázat közül öttagú szakmai zsűri döntötte el, melyik a legfinomabb sörkorcsolyákat.

Dolgozik a zsűri, Kép: Magyar Sörgyártók Szövetsége
Dolgozik a zsűri, Kép: Magyar Sörgyártók Szövetsége

Minden pályázó kategóriánként maximum két sörkorcsolyával indulhatott. A döntőbe jutott, kategóriánként három sörkorcsolyát Lenk Zsolt séf prezentálásában kóstolhatták meg a zsűritagok. Magyarország nyertes sörkorcsolyája a lager sör kategóriában a Toros derelye, a búza kategóriában a Tepertős rétespogácsa. Ezzel egyből duplázott a zamárdi Hotel Wellamarin hiszen mindkét recept tőlük érkezett. A barna sör kategóriájában a budapesti Seasons Bisztró Lisztmentes csokoládétortáját ítélte a zsűri a legjobbnak, amely ez egyetlen édes sörkorcsolya pályázat volt.

– A Sör mi több hagyományteremtő szándékkal meghirdetett versenyére izgalmas receptek érkeztek, amelyek nem csupán kiegészítenek egy pohár sört, hanem együtt fogyasztva új, komplex gasztronómiai élményt is nyújtanak – nyilatkozta Gyenge Zsolt a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének elnöke.

Szerencsére nem kell konyhafőnöknek lenni, ha szeretnénk elkészíteni a recepteket. Ezeket a kísérőket magunk is összeállíthatjuk kedvenc söreink mellé. Valamennyi receptet itt, az életformán olvashatjátok!

Mi is az a sörkorcsolya?
Olyan falatka, harapnivaló, esetleg desszert, ami nem csupán kiegészít egy pohár sört, hanem megjelenésében, illatában, ízében is harmonizál, kiemelve az adott sörfajta karakteres jegyeit. Az igazán jól megkomponált sörkorcsolya épülhet a hasonló ízekre, érzetekre, az illat- és ízkontrasztokra és a sörözés közben keletkező könnyű éhségérzetet is elmulasztja, „jól csúszik rá” a sör.

A díjazott sörkorcsolyákat szeptember 23. és 29. között a Sörgasztronómiai Hét keretében több budapesti étterem kínálatában meg is lehet kóstolni. Sőt, a résztvevő éttermek erre a hét napra különleges sörös menüvel készülnek, mindegyik helyszínen más-más izgalmas sör és étel párosításból kaphatnak ízelítőt a vendégek. A programban résztvevő éttermek listáját és az eseményről még több információt itt olvashatsz! 

Minden, amit a „Sör mi több”-ről tudni kell!
A Magyar Sörgyártók Szövetsége célja, hogy a világszerte reneszánszát élő sör az őt megillető helyére kerülhessen a magyar fogyasztók asztalánál. A sörszezonnal együtt indult „Sör mi több” eseménysorozat célja, hogy elmélyítse a hazai sörkultúrát és új oldalairól mutassa be ezt a természetes italt. A 2015-ös szezon során a sör egészen új oldaláról mutatkozott be: a legkülönfélébb fajtáival találkozhattunk változatos gasztronómiai fogások párjaként. 2016-ban a gasztro mellett számos új téma kapcsán kerül középpontba a sör. A természetes ital összetevői és alapanyagai mellett, fókuszba kerül a minőségi magyar sörgyártás és olyan izgalmas tárgykörben is kutatnak, mint a nők és a sör viszonya.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!