Facebook hozzászólás
463

Sztárok nyakig sushiban

Vajon mit csinált Erdőhegyi Brigitta, Rippel Feri, Kefír és Frabato, vagy a szépséges Kocsis Korinna kedd délután Budapest egyik legexkluzívabb japán éttermében, a Sushi Sei-ben? Az ismert sztárok egyfajta különleges próba-tortát „tekertek” együtt, méghozzá az ismert japán csemegéből, a sushiból. A sztártorta hamar elfogyott, az igazi sushi-tortát pedig október 20-án, az étterem születésnapján bárki letesztelheti.

Sztárok sushiban Kép sajtóanyagA szülinapos Sushi Sei egyaránt szeretettel várja a japán gasztronómia elkötelezett híveit, és természetesen azokat is, akik számára eddig felfedezetlen terep volt az autentikus japán konyha.

Sushi, Kép: Sushi Sei
Kép: Sushi Sei

A Kolosy tértől egy saroknyira lévő étterem, mely a nemrégiben megújult Bécsi úti Promenád egyik ékköve, nemcsak a fővárosban élő japán- és ázsiai diplomaták kedvence, hanem az étteremkritikusok is ódákat zengnek róla. Nem véletlen, hogy tavaly, és 2014-ben is a Budapest Week Publishing ítészei a legjobb budapesti japán éttermek közé választották.

Sushikótoló, Kép: Sushi Sei
Kép: Sushi Sei

Ugyanez a grémium 2015-ben az Év Éttermese díjat ítélte meg az exkluzív hely tulajdonosának, Héder Irmának, aki nagyon büszke arra, hogy az osakai származású chef, Seiichi Kusumoto felel étterme ínyencségeiért. Irma azt is elárulta, hogy éttermének étlapja hamarosan megújul.

A 80 vendéget befogadó, zen hangulatú terasszal és mélygarázzsal is rendelkező Sushi Seiben mindenkire gondolnak. A megfáradt menedzserek a sushi és a japán meleg ételek mellett gondűző szakéval- és más japán italkuriózumokkal feledhetik a nap fáradalmait. Különleges, úgynevezett Private Boxokba is elvonulhatnak, melyek romantikus vacsorák tökéletes helyszínei is lehetnek.

Sőt, a családosok számára is egyedülálló a Sushi Sei, hiszen ez az egyetlen olyan japán étterem, ahol játszószoba várja a kicsiket. Aki tehát eddig csak barátkozott a gondolattal, hogy az isteni sushikon kívül is van élet, az bátran próbálja ki a japán konyha valamennyi remekművét. Jó alkalom erre a Sushi Sei születésnapja, október 20-án, amelyre mindenkit szeretettel várnak.

Legfontosabb tudnivalók a halételekről – így főzd meg!
A magyarok többsége csak karácsonykor eszik halat, ilyenkor a rántott ponty és a halászlé a sláger, pedig kis odafigyeléssel változatosabb és még egészségesebb halfogásokat is összeállíthatunk. Varga Anita dietetikus ad tippeket, mire figyeljünk, ha halat szánunk a családnak.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!