Programajánló a grillezés szerelmeseinek
Min süssünk? Faszénen vagy gázon? Mennyi és milyen húst vegyünk? Hogyan pácoljuk, marinírozzuk a húsokat, zöldségeket? Mihez, milyen fűszernövényeket használjunk? Milyen sütőt, eszközöket érdemes beszerezni?
Átsütve, vagy nem átsütve? Ez itt a kérdés!
Minderre, és sok más kérdésre is választ kaphatnak, ha ellátogatnak július 2-án délután Balatonaligára.
Amikor az ősember felfedezte, a tüzet és megmelegedett mellette, észrevette, hogy némely tápláléka jobb ízű lesz, ha „megsüti”. Amit meg nem tudott az ősember azt „feltalálták” a táplálkozáskutatók! Például, hogy a parázs felett sütött ételek megfelelnek a legkorszerűbb táplálkozási elvárásoknak. (Persze, ha csak sütjük, de nem égetjük el!)
Nem véletlen tehát, hogy az utóbbi 10-15 évben a grillezés, roston sütés reneszánszát éli. A grillbarátok éppen 10 éve alakították meg a Grill Világszövetséget, a Magyar Grillszövetség pedig pont 5 éves. A tagok között éppúgy megtalálhatók profi szakácsok, mint „amatőr” grillbarátok.
A grillfanatikusokat éppúgy izgatnak bizonyos kérdések, mint a grill ételek kedvelőit.
Min süssünk? Faszénen vagy gázon? Mennyi és milyen húst vegyünk? Hogyan pácoljuk, marinírozzuk a húsokat, zöldségeket? Mihez, milyen fűszernövényeket használjunk? Milyen sütőt, eszközöket érdemes beszerezni? Átsütve, vagy nem átsütve? Ez itt a kérdés!
Különleges élményt jelenthet Önöknek is a grillfanatikusokkal együtt ünnepelni a jeles évfordulókat, s egyúttal választ találni a fenti és további kérdésekre.
Július 1-3 között ugyanis Magyarországon, a Club Aligában rendezik az idei Grillsütő Világbajnokságot. 28 ország 50 grillsütő csapata – éttermek, szállodák szakácsai, újságírók és profi „amatőrök” – szigorú szabályok és saját korlátlan kreativitásuk alapján mérik össze tudásukat, melyet 100 tagú zsűri értékel. A legizgalmasabb értékítéletet azonban mindig a fogyasztó, a barátok, vendégek mondják ki.
A verseny szervezői ezért július 2-án 12.00 órakor megnyitják a kapukat, s estig szívesen látnak mindenkit, aki részben, vagy egészben szeretné végigkóstolni a kínálatot. A belépődíj 1000,- forint, ám ennek fele a helyszínen lefogyasztható.
A kulináris élvezeteket „tűzről pattant” műsorok kísérik A fellépők közül néhányan, a teljesség igénye nélkül
- Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor
- Tóth Vera -Megasztár
- Mága Zoltán és az Angyalok
- Ritmó Latin tánc kavalkád
- Frankie Látó roma Jazz Band
Jó étvágyat, jó szórakozást kíván:
Hozzászólás zárolva.