Szentkirályi Ásványvíz a magyar gasztrokódexben
Magyarország gasztronómia fejlődését mutatja be az az 1 méterszer 70 centiméteres ún. gasztrokódex, amelyet 2005. március 12-én ünnepélyes keretek között mutattak be a Parlamentben.
A kilenc fejezetből álló, „A Magyarok Asztala” címet viselő könyv a
honfoglalástól napjainkig öleli fel a magyar gasztronómia és étkezési
kultúra fejlődését. Italkultúránk c. fejezetében a Szentkirályi Ásványvíz
is megjelenik, jelezvén mai gasztronómiai értékét.
„Nagyon örülök, hogy a Szentkirályi Ásványvíz a nemzetközi elismerések
után kiemelt helyet kapott ebben a különleges, a magyar gasztronómia
értékeit felsorakoztató kiadványban.” – mondta Balogh Levente, a
Szentkirályi Ásványvíz Kft. ügyvezetője.
A kódex megemlékezik a magyar gasztronómia világhíres mestereiről,
bemutatja a hazánkban élő 13 nemzetiség konyháját. Külön fejezet tekinti
át, mit tett a magyar konyha a világ asztalára. Az eredeti szürkemarhabőr
fedőlapú és arany feliratú kódexnek bőrkötésű, számozott és névre szóló
kicsinyített változata mindössze háromezer példányban készült el, s az
eredetijét a Parlamentben láthatja a nagyközönség.
Hozzászólás zárolva.