Facebook hozzászólás
101

Szentkirályi Ásványvíz a magyar gasztrokódexben

Magyarország gasztronómia fejlődését mutatja be az az 1 méterszer 70 centiméteres ún. gasztrokódex, amelyet 2005. március 12-én ünnepélyes keretek között mutattak be a Parlamentben.

  A kilenc fejezetből álló, „A Magyarok Asztala” címet viselő könyv a
 honfoglalástól napjainkig öleli fel a magyar gasztronómia és étkezési
 kultúra fejlődését. Italkultúránk c. fejezetében a Szentkirályi Ásványvíz
 is megjelenik, jelezvén mai gasztronómiai értékét.
 
 „Nagyon örülök, hogy a Szentkirályi Ásványvíz a nemzetközi elismerések
 után kiemelt helyet kapott ebben a különleges, a magyar gasztronómia
 értékeit felsorakoztató kiadványban.” – mondta Balogh Levente, a
 Szentkirályi Ásványvíz Kft. ügyvezetője.
 
 A kódex megemlékezik a magyar gasztronómia világhíres mestereiről,
 bemutatja a hazánkban élő 13 nemzetiség konyháját. Külön fejezet tekinti
 át, mit tett a magyar konyha a világ asztalára. Az eredeti szürkemarhabőr
 fedőlapú és arany feliratú kódexnek bőrkötésű, számozott és névre szóló
kicsinyített változata mindössze háromezer példányban készült el, s az
 eredetijét a Parlamentben láthatja a nagyközönség.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!