Strucc az étlapon
Van már olyan vendéglő, ahol lehet strucchúst kapni, de olyan, amelynek étlapján túlnyomó többségben ez a madár szerepel, csak nemrégen nyílt a Batthyányi téri csarnok mögött, egy szépen felújított műemléképületben, a Vasalóházban. Ez a Struccmadár kávézó és étterem.
A tulajdonos – aki először struccfarmot létesített, majd később, sajátos ötlettől vezérelve nyitotta meg vendéglőjét – szerint elsősorban külföldiek térnek be hozzá. Azok, akik ettek már valaha ennek a madárnak a húsából, és kíváncsi magyar ínyencek kóstolták meg nála a különféle formában elkészíthető strucchúst. Az egyébként a vöröshúsok családjába tartozó struccnak csak kevés vadíze van, azt egy jól rátermett szakács egyéni kreativitásának engedve sokféleképpen harmonizálhatja. Készíthető belőle omlós hússzelet, ragus hús és pörkölt is. Külföldön azért lett manapság nagyon népszerű, mert a halak és a rákok után ez a következő legegészségesebb húsfajta. A struccnak – amely kifejlett korában száz kilóra is meghízhat – tulajdonképpen csak a combja hasznosítható a konyhán, és az izomrostok közé nem épül be a zsír, ezért rendkívül sovány, koleszterinszegény étel.
Hozzászólás zárolva.