Facebook hozzászólás
35

Friss zöldséget minden mennyiségben

Az egészséges táplálkozás jegyében ma már a legtöbb bevásárlóközpontban, nagyobb élelmiszeráruházban lehet friss, konyhakész, felaprított zöldséget vásárolni, amelyeket különféle dresszingekkel tehetünk változatossá.

Most van igazán szezonja ezeknek a nyári csemegéknek, kár kihagyni az alkalmat, hogy frissen fogyaszthatjuk őket. Jó tudni, hogy a műanyag dobozkákban hazaszállított zöldségek egynapi „állás” után elvesztik tápanyagaik jelentős részét, a mélyhűtőben pedig vitaminjaik, ásványi anyagaik teljesen eltűnnek. Ezért mindig csak akkora adagot vásároljunk belőlük, amennyit frissen elfogyasztunk. Különösen ajánlott a fejes saláta, a zöldpaprika, mert ezek a zöldségek tartalmazzák a legtöbb C-vitamint, amelyre a szervezetnek rendkívül nagy szüksége van. Ráadásul minden nap kellene pótolni, mert az azonnal nem hasznosított C-vitamint az emberi szervezet nem tudja tárolni.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!