Facebook hozzászólás
70

Csipegetős a módi

Enni vagy csipegetni? Ez itt a kérdés.

A korszerű gasztronómiai irányzat követelménye a szellős tálalás, a dekoratív pomádé, a különleges küllem. Az étkezés nem a biológiai funkciókat elégíti ki, hanem társadalmi szerepet tölt be, az étek puszta eszköz és kellék, ráadásul méregdrága árat kell érte fizetni. A jóllakás helyébe a csipegetés lépett. Aki enni akar, netán jól is lakni, az nem magas színvonalú éttermet, hanem vendéglőt keres magának. Az üzleti kultúrához mára már párosult egyfajta éttermi kultúra is, de rengeteg sznob s előkelősködő elem is fellehető még. Az is igaz, hogy generációkban mérhető az az idő, amíg az anyagi gazdagsághoz egyfajta gasztronómiai kulturáltság is párosul. Ma még kevesek képesek harmonikus ételsort rendelni. Persze az már a gasztronómiai művészet köréhez tartozik, hogy a vendég telítettség érzete nélkül élje át a jóllakottságot.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!