A korszerű gasztronómiai irányzat követelménye a szellős tálalás, a dekoratív pomádé, a különleges küllem. Az étkezés nem a biológiai funkciókat elégíti ki, hanem társadalmi szerepet tölt be, az étek puszta eszköz és kellék, ráadásul méregdrága árat kell érte fizetni. A jóllakás helyébe a csipegetés lépett. Aki enni akar, netán jól is lakni, az nem magas színvonalú éttermet, hanem vendéglőt keres magának. Az üzleti kultúrához mára már párosult egyfajta éttermi kultúra is, de rengeteg sznob s előkelősködő elem is fellehető még. Az is igaz, hogy generációkban mérhető az az idő, amíg az anyagi gazdagsághoz egyfajta gasztronómiai kulturáltság is párosul. Ma még kevesek képesek harmonikus ételsort rendelni. Persze az már a gasztronómiai művészet köréhez tartozik, hogy a vendég telítettség érzete nélkül élje át a jóllakottságot.
Facebook hozzászólás
Facebook hozzászólás
További cikkek
Hogyan melegítsük fel magunkat télen energiatakarékosan?
Az otthon melege nagyon fontos nekünk, nőknek. A téli hónapokban pedig nemcsak jólesik kellemesen átmelegedni,…
Ezért fontos a medence vizének pH-szintje
A medence vizének pH-szintje alapvető szerepet tölt be a víz tisztaságában, a vegyszerek hatékonyságának…
Mikor lesz már egyenlőség? Napjainkban is sok hátrányos megkülönböztetés éri a…
Az AVON Nőnap alkalmából változásra szólít fel!
Itt a nyár, indul a koncertszezon!
Végre magunk mögött hagyjuk a morózus, hideg telet és a szeszélyes, szeles tavaszt, és megérkezik minden rocker…
Hozzászólás zárolva.