A hagyomány tisztelete
A Fény utcai Auguszt Cukrászdában az idén is a hagyományoké, a klasszikus, monarchiabeli süteménykultúráé a főszerep. Auguszt József neve és személye a garancia arra, hogy a cukrászdában kapható édességek összetételükben, ízvilágukban és küllemükben méltók a közel 150 éves cukrászdinasztia hírnevére.
Ahogy minden évben, most is készülnek szezonális újdonságok is az ünnepekre. Auguszt Ibolya nemrégiben a neves párizsi cukrászatban, a Belluet Conseilben járt tanulmányúton, és lesett el új mesterfogásokat Jean-Michael Perruchon mestercukrásztól, emellett inspirációt merített a karácsonyi kínálat színesítéséhez. A könnyed, gyümölcsös pohárdesszertek mellett a szezon újdonsága a „gateau de voyage”, azaz „utazó sütemény” lett, melyet díszdobozba csomagolva vihetünk magunkkal, ha vendégségbe, rokonlátogatásra indulunk, de tökéletes „családi ajándék” lehet a barátoknak is. Az e célra készült sütemények megújult a díszcsomagolást kaptak a dinasztia következő generációját képviselő Auguszt Olivér tervei alapján. A hagyományos narancsszín mellett helyet kapott rajta a régi címer alapján készült logó és más grafikai elemek.
A hagyományos desszertek (a bejglik, kuglófok, a narancsív, a moszkauer) mellett bőven találunk sós aprósüteményeket, pogácsákat, hasékat, melyek a szilvesztert emelhetik a megszokottól eltérő magasságokba.
Ebben a budai cukrászdában ismerik a minőséget, nem is engednek belőle a kezdetek óta, ikonikus tortáig, süteményeik több generáció kedvencei. Ha kedves kiszolgálásra, igényes süteményekre vágysz, ha szereted az igazi tejszínt és a vajat, ha kedvenced az igazi, békebeli krémes, ha nem zárkózol el azért az új ízektől sem, a Fény utcában a helyed.
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.