Lassan három éve, hogy megnyitott Újpest központjában a találóan Központ Bisztró névre keresztelt jó hangulatú étterem. Ott voltunk a nyitáskor is, van szerencsénk tehát a fejlődést, vagy szinten tartást figyelemmel követni. Nyitáskor a Központ igazi releváció volt. Egy régesrégen üzemelő óriási hentes üzletet alakítottak át bisztróvá, ahol reggeltől estig várják a vendégeket. Reggeli kínálatuk elég széles, bár nagy meglepetések nincsenek benne. Tojás formációk, sonkával vagy anélkül, van angol reggelijük és bundás kenyerük, valamint a házi grillkolbász is megtalálható az étlapon. A déli kínálatot a hamburgerekre építik, hatféle burgerrel várják a vendégeket, igen dicséretes módon van vega változat is, ez camembert-t rejt magában. Kétféle csirkés burger közül lehet választani, ha valaki nem vágyik marhahúsra.
Szezonálisan változik az étlap, mi most konfitált tarját kóstoltunk hagymás tört burgonyával, csodálatosan omlós, puha volt a tarja, ahogy az a konfitált húsokhoz illik. De emlékszünk a panko bundában sült mangalica karajra is, és kóstoltunk már a Központban steaket is, mind jól teljesített.
A Központ étlapjának áttanulmányozása néhány percet vesz mindössze igénybe, de ezen nincs mit csodálkozni, hiszen bisztróban járunk. De nem is hiányzik a tobzódás az ételnevek között, hiszen az épp aktuális étlapon találunk változatos előételeket és salátákat, háromféle levessel csábítanak, valamint megtaláljuk a csirkét, a lazacot, a szürkemarhát, a sertéstarját, a vegáknak van köles rizottó, teljes tehát a merítés, mindenki találhat kedvére valót, aki bisztróban ebédel. A desszert front erős, ott négyféle finomságból választhatunk. Mi most mákos gubának és Rákóczi túrósnak nevezett desszerteket választottunk, természetesen nem a klasszikus formációban kerültek tányérra a desszertek, ha nem utálnám annyira az újragondolt kifejezést, tán még le is írnám. Maradjunk azonban annyiban, hogy mákos gubára, és Rákóczi túrósra emlékeztető desszerteket kaptunk, kifogástalan volt mindkettő.
Vasárnap kora délután jártunk a Központban, a kiszolgálás tempós volt, a pincér lányok kedvesek, mosolyogva fogadják a kritikát (sajnos az a BBQ csirkés burger aznap igen nagy tévedésnek bizonyult, amit nem volt kedvünk szótlanul tűrni, de hát mindenki hibázhat, csak aztán hozza helyre a botlást), és azonnal kedvesen korrigálnak is, nem érezzük azt, hogy a reklamálás miatt melegebb égtájra kívánnak.
Mivel mindig autóval érkezünk, nincs alkalmunk megkóstolni a sör és bor választékot, ám jelentem, bizonyosan közeledik a tavasz, hisz az étlapon megjelent az ibolyás limonádé.
Petrovszki Norbert konyhája korrrekt, változatos, aki ide ül be enni, garantáltan megismeri a híres párizsi bisztró hangulatot, és jól elkészített, ötletes ételeket fog kapni.
Étteremajánlóinkat itt olvashatod.
Hozzászólás zárolva.