Facebook hozzászólás
174

Kékszalag előtti utolsó nagyhajós túraverseny

A Balatonfüredi Yacht Club 2009. június 28-án rendezi meg Balatonfüreden a Jeanneau Nagydíj-Horváth Boldizsár emlékversenyt, amely a Kékszalag előtti utolsó nagyhajós túraverseny. A BYC a hagyományos regattáján Horváth Boldizsár balatonfüredi orvos – aki térítésmentesen gyógyította kora vitorlázóit – emlékét is ápolja a verseny megrendezésével, amely több mint 30 éves múltra tekint vissza. A tókerülő főpróbáján várhatóan több mint 100 hajó áll rajthoz.

23 osztály, több mint 100 egysége áll majd rajthoz vasárnap reggel 10.00 órakor a Balatonfüred előtti vízterületen. A túraversenyen elsőként Paloznaknál, majd Tihanynál végül a Hajógyári öbölben található bójákat kell kerülniük a vitorlázóknak. A tavalyi címvédő a Principessa 1 óra 21 perc alatt teljesítette a távot. Az előrejelzések szerint idén is jó szél várható, így jó esély van arra, hogy a tavalyinál jobb időeredmény születik. A győztesekre pedig értékes díjak várnak, és a BYC egyedi készítésű érmeit kapják.

A rendező Balatonfüredi Yacht Clubról:

Európa egyik legrégebbi vitorlás klubját a Balatonfüredi Yacht Clubot 1867-ben alapították. A klub megalakulás óta nagy hangsúly fektet a versenyzésre, kiemelten foglalkozik az utánpótlás neveléssel, a tagok döntő része jelenleg is aktív versenyző. A klub 14. éve folyamatosan a legeredményesebb hazai vitorlás egyesület. A pont-szerző helyek több mint felét az ifjúsági sportolók szerzik. A 2012-es olimpiára egy nagyon határozott és komoly program kezdődött el. Két hajóosztályban sikeres és a sport iránt elkötelezett, tehetséges fiatalok kezdték meg a felkészülést. A Balatonfüredi Yacht Club 2009-ben, a Magyar Sport napja alkalmából a sport területén végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Magyar Sportért emlékérem EZÜST FOKOZATÁT kapta.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Ezért szeretjük nőként a harisnyanadrágot viselni

A női lét egyik legfontosabb eleme a külső megjelenés, ami a mindennapok szerves része. Éppen ezért napi szinten…

Amit érdemes tudni a peptidekről

A tudatos bőrápolással és a szépségápolási termékek körültekintő megválasztásával sokat tehetünk annak érdekében,…
1 / 3 459

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!