A jó cukrászda nagy kincs
Manapság már alapkövetelmény, hogy egy jó cukrászda kiváló alapanyagokból dolgozzon, ne használjon ízfokozókat, mű alapanyagokat, a minőségi vaj, tejszín, tojás használata elengedhetetlen az igényes vásárlók kiszolgálásához. Ha a sütemények még szépek is, ne adj isten, fantáziadúsak, nem szokványosak, az meg különösen nagy vonzereje lehet egy cukrászdának. Damniczki Balázs Székesfehérvár után Budapestet is meghódította.
A 2016 májusában megnyílt a Damniczki Budapest – cukrász manufaktúrában a nyár folyamán számtalan izgalmas fagylalttal hűthettük magunkat. A rendkívül széles szorbet-választék és a figyelemfelkeltő ízek közül megannyi kedvenc született, amelyeknek a fagylaltszezon vége után sem kell búcsút intenünk.
A Damniczki név sokaknak ismerősen csenghet, hiszen a Damniczki cukrász manufaktúra már 24 éves múlttal rendelkezik. Az 1992 decemberében megnyitott székesfehérvári üzlet választéka kezdetben nem nagyon tért el az akkori cukrászdák hagyományos desszert- és fagylaltkínálatától, idővel azonban láthatóvá váltak a Damniczi-jegyek, Balázs nemzetközi tapasztalatai és igényessége új nívót teremtett.
A nyár elmúltával a fagylalt pultban és a cukrászda kínálatában is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a sütemények, monodesszertek, amelyekben könnyedén felfedezhetők a nyár slágerízei. Damniczki Balázs idei őszi-téli kollekciójához az ihletet és az irányvonalat a nyár legkedveltebb ízei adták, ezeket formálta újra, álmodta meg desszertként is.
A sajtó részére rendezett bemutatón mi az idei Ország Tortáját, az Őrség zöld aranyát és a Gyömbéres maláta névre hallgató süteményt kóstoltuk, majd távozásunk előtt még megadtuk magunkat egy falat újraértelmezett Rákóczi túrósnak, és biztosan állíthatjuk, hogy ősszel is érdemes betérni a Hercegprímás utcai üzletbe. A tökéletes desszertélményhez hozzájárulnak még a gondosan válogatott alapanyagokból készült kávés italok, amelyek rendkívül széles skálán mozognak, hiszen a kínálatban megtalálható a kiváló olasz espresso, az újhullámos, világos pörkölésű, termőterület szelektált kávé, s a baristák a filterkávé készítés világában is otthonosan mozognak.
Hozzászólás zárolva.